onsdag 30. november 2011

Adventskalender til lillesøster

Laget pakkekalender til verdens godeste lillesøster Tina.


Lillesøster's rom

                        Kastet meg ut i et aldri så lite fornyelsesprosjekt på rommet til lillesøster.

  Fant ei stor korketavle på prukthandelen, fikset litt på den så den plir fin å henge opp diverse pilder og slikt på. 1. stift stoff fast med en god stiftemaskin. 2. Dekorer. Jeg sydde et hjerte og fylte med pomull, hadde en hvit stoffkant, og stiftet fast en dekorrose jeg hadde liggende.




Sydde noen puter i samme stoffet.






Fineste Tina:)

mandag 28. november 2011

stearinlys og nillekupp

Lage pynt av stearinlys er genialt når en vil ha noe flatt.




            Og å handle på nille er genialt når en vil ha noe billig, 10 kr per stykk og kjempefine. KUPP!


søndag 27. november 2011

Så tenner vi et lys ikveld

                                         Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.
                                    Det står og skinner for seg selv, og oss som er tilstede.
                                       Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.




I dag kan man også sette opp adventstaken sin med god samvittighet. Jeg fant min på nille, men likte ikke mansjettene (uten å fornærme noen som fortsatt har sine på), så tok de av og byttet dem ut med to nisser med lange luer.



                                           Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

lørdag 26. november 2011

Lysfat i gangen

Soverommet og gangen holder jeg snøhvit og sølv i adventen. Synes rødfargen er veldig koselig, men kan fort bli litt "mettende", så greit å ha nån duse rom også:) Kofferten jeg har blogget om tidligere, har jeg nå klappet sammen og satt opp på langs for å fungere som bord for lysfatet mitt, som du ser her:

Og versjonen jeg liker best, lysene av og telysene på ;)

fredag 25. november 2011

torsdag 24. november 2011

Lampeskjerm

Har du et gammelt hvitt laken, eller noe hvitt stoff liggende, har du også mange potensielle lampeskjermer:) Istedefor å kjøpe til dyr penge, syr du selv:)

onsdag 23. november 2011

Adventskalender

Siden kjæresten min ikke bare er den beste, men også den barnsligste mann på jord, måtte jeg selvklart trikse i hop en aldri så liten adventskalender til han. Ikke så lett å få hengt opp når man er 155 selv, og måtte gjemme kjæresten bort på rommet, men her er da resultatet:

Fikset en krok i veggen, hengte først opp stjernen, deretter en tråd med pakker knytet fast.

Stigen fant jeg utfor en barnehage som hadde lagt den bort for og kastes, malte den kjapt hvit og kalenderklar.

Kalendertallene har jeg laget med piperemser. Form til tall, klipp av, lim eller teip på. Veldig enkelt og veldig billig.

Konglene plukket jeg i høst, og syntes de passet fint inn for å gi litt stemning. (Hvis Nina skulle lese dette; tadaaaa;p)Vedkubbene kommer fra vår egen skog i fantastiske Skardalen.

Og er du nærmere to meter, ser den slik ut;) Litt artig å se ting fra et annet perspektiv, iogmed at jeg konstant ser verden i froskeperspektiv.

mandag 21. november 2011

Bomullstre

Plukket en stor kvist i høst jeg gjerne ville ha hvit. Starter å gå ganske lei av spraylakken, så denne gangen ble det bomullen som fikk gjøre underverket. Man surrer ganske enkelt bare bomull rundt alle kvistene, og sprayer hårspray på i etterkant for å få bedre hold. Jeg hadde også litt glitter dekorspray på min kvist til slutt.




Spraylakket noen kongler jeg plukket i skiboten hvit, og syntes disse passet bra som pynt.

Melkespann er noe av det koseligste jeg vet. Hadde ikke vært meg imot å vokse opp for rundt femti år siden, dengang en måtte melke mjølka si sjæl:)

søndag 20. november 2011

Englevinger

Småe engler. Store engler. Hvite engler. Røde engler. Gullengler. Sølvengler. Englehoder. Engleneser. Englehår. Englevinger. Spesielt englevinger. Jeg elsker englevinger! Derfor bestemte jeg meg for å lage noen:)
Finn fram noe papp du har liggende fra esker eller lignende, og klipp vingene akkurat slik DU vil ha dem. Husk lite hull for oppheng:)

Ha lim på hele den ene siden, og form til bomull og legg på. Stykk bomullet litt opp så du får "vinge effekten".

Passer fint på det gamle fjøsvinduet jeg, bokstavlig talt, snublet over tidligere i sommer. Fjøsvinduet er forøvrig ikke gjort noe annet med enn en liten omgang med hvit spraylakk hips og hips.

lørdag 19. november 2011

Bilderamme

Fant en meget så sjarmerende bilderamme på coop obs, hvor en henger opp småbilder på en hvit flate. Når jeg kom hjem og studerte rammen litt nøyere, kom jeg fram til at det ble for mye hvitt (ja, det kan FAKTISK bli for mye av det hvite også, tro det eller ei;p). Løsningen på det ble så enkelt som en ny handlerunde, denne gangen med scrappeark i posen, og vips!...ny bakgrunn på rammen min. Fine med denne løsningen, er at man kan bytte bakgrunnen så ofte man går lei den gamle:)
Lillesøster, kjæresteparet, bestevenninne og guddatter, bestemor og tilslutt bestefar.

Fuglekvist

Var en tur nedfor huset og fant en kvist tidligere i høst, som jeg har tørket, klippet til, og spraylakket hvit. Denne har nå fått sin plass på soverommet.

Sprayet litt glitterspray over det hele. Bare sånn, siden det snart er jul;)

Fant en pakke med fire fugler i på jysk til en billig penge. Syntes de hadde et lite vakkert festepunkt, så tok nok en gang i bruk bomullet og surret rundt klipsene. Og litt sånn hist og pis for den koselige "snø-effekten". Snø snø snø! Snøhvit bakke her i Tromsø nå, fantastisk:)

mandag 14. november 2011

Julehjerte type 1

Ville variere julehjertene mine litt i år, så lot bomullet stikke ut i kantene for en "snø" effekt.

Bomullshjerter

Når en er ungdom og ikke har all verdens kronasjer i lommeboken, må en støtte seg til utrykket; "man tager hva man haver". First price bomull til 13 kroner, gamle pappesker jeg reddet fra søppeldunken, perlesukker, litt glansbilder. Dette var hva jeg "havde", og her hva jeg lagde:

Klipp ut hjerter i papp, lim på bomull, pynt med hva enn du vil. For "snøeffekt" ha lim på, og strø på litt perlesukker.

Den tynne tråden finner man på nesten alle blomster og hobbybutikker.









torsdag 3. november 2011

Advenstake til mamma og pappa

Foreldrene mine har fargen lilla hos seg, så fikset ihop en adventstake til dem. Mamma liker det enkle, så prøvde å styre unna for mye krimskrams. "Snøen" er perlesukker. De små sølvkulene er kakepynt. 1,2,3,4 - tallene er fra mestergrønn. Dekorbåndet hadde jeg liggende fra før.

Hvordan lage lefser?

Deig til ca 30 lefser: 150 gr smør. 1 kopp sukker. 3-4 ts hjortesalt (blir det for lite hjortesalt hever deigen dårlig og blir grov). 2 koppa potetmel. 1 liter H-melk. 1 pk fløte. Trill deigen til en pølse.

Del pølsen opp, ca 80 gram hver. Lag flate rundinger og ha litt mel på (melbruk er alfa omega for at lefsene skal bli vellykket). Legg under håndkle-plastpose-håndkle.

Bruk ei lefsekjevle. Altså, en kjevle med firkantmønster.

Ha mel under, kjevle til en veldig tynn runding. Viktig å ha nok mel til at den ikke klistrer seg fast i stoffet, men ikke så mye at lefsen blir melette. Pass på at lefsen er kjevlet like tynn over det hele.

Lefsestav. Denne har faren min laget av en list.

Stikk lefsestaven forsiktig under hele lefsen, og løft opp. Sitter lefsen litt fast i stoffet, behøver du mere mel under når du kjevler.

Det svarte du ser, er en lefsetakke. Denne MÅ du ha for å kunne steke lefsene. Legg lefsen på takken, og trill den ut. Jeg bruker å ha takken på 9.

Når du ser at lefsen starter å bli hvit over det hele, er den ferdigstekt. Viktig at du ikke steker for lenge, da lefsene fort blir for tørre.

Bruk lefestaven igjen, og legg lefsene i en stabel på et småfuktig håndkle, med et småfuktig håndkle over. Viktig at håndkleet dekker lefsene godt så de ikke får tørre kanter.

Når alle lefsene er stekt, fukter du kantene med litt vann. Legg lefsene i en stabel, våtside mot våtside, og tørrside mot tørrside.

Når du har fuktet over alle kantene, stabler du lefsene i en ny stabel, denne gangen våtside mot tørrside, og tørrside mot våtside. Dette for at de ikke skal klistre seg ihop.

Smøret du skal smøre på lager du i forkant. Oppskrift: 1 kg smør. 1 kg sukker. Kanel. Raspet brunost. Kanel og brunost beregner du ut ifra smak og behag.

Smør et TYNT lag på lefsen.

Brett inn kantene.

Brett sammen. Skjær deretter av kantene (disse er gode å spise som snacks når du er ferdig med bakingen).


De lefsene du skal fryse ned, legger du i en pose, suger ut luften, og knyter igjen. De du skal spise i nærmeste framtid, skjærer du opp i passende biter.