onsdag 14. desember 2011

Berlinerkranser

Da va man igang med de syv sorter til jul. Førstemann ut er kjæresten's favoritt: berlinerkranser.



Oppskrift:

4 hardkokte eggeplommer
4  eggeplommer
250 g sukker
500 g (romtemperert)
600 ghvetemel

Pensling:

2 eggehvite
2 dl perlesukker

Kok eggene i åtte minutter slik at de blir hardkokte. Gni deretter de kokte eggeplommene og bland dem med de rå. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis inn romtemperert smør og mel (NB! Smøret må ikke smeltes)
Sett deigen kjølig i et par timer.
2
Sett stekeovnen på 180 °C. Ta fram en stekeplate som du smører eller dekker til med bakepapir.
3
Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite, dryss på perlesukker.
4
Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.


tirsdag 13. desember 2011

Litt julenytt

Sydd meg et åkle til åklehyllen min. Hadde et hvit laken jeg klippet i passe form, og sydde blonderkanter rundt. Så klippet jeg ut en lang remse med rød filt, og sydde det på i formen gledelig jul. Ser at den virkelig trenger en omgang med strykejernet!

Vært kjempeheldig med sviblene mine, som ble hvite!:D

Laget en liten juledekorasjon til min mor og far.

Og litt veldig enkel pynt å ha i vitrineskapet mitt.

lørdag 10. desember 2011

Sukkerlykt

Mobilkamerabilde, så veldig dårlig kvalitet. Men uansett, lagde en lykt til lillesøsteren min til jul.


Eggehvite, perlesukker og vanlig sukker blandes ilag, og smøres på inni lykten. Så piske melis og eggehvite veldig stivt, for å bruke til å dekorere utenpå.

onsdag 7. desember 2011

bursdagskake

Idag har den godeste kjæresten min bursdag. 24 år:)
Og hva må enhver husmor gjøre når mannen fyller år? Riktig. bake kake!

Marsipankake til marsipankakegutn.

Og gulrotkake til marsipangulrotkakeguten.


Gleder meg til å spise! (hvis jeg får plass etter all mandelgomlingen min).


mandag 5. desember 2011

NIb utfordring

Var utruuuulig deilig å hvile hodet fra eksamensstress, med litt bildetaking til norske interiør blogger sin juleutfordring. Ønsk meg lykke til med både utfordring og eksamen;)


Tok med spisestuedelen min fordi jeg synes den er riktig så koselig, og fordi jeg har laget alt med den selv, fra topp til tå.


Liker bomullstreet mitt veldig godt av samme grunn som spisestuekroken, selvlaget. Man blir litt ekstra glad i ting man legger igjen litt av seg selv i:)

lørdag 3. desember 2011

Selvlaget julestjerne

Ville ha en veldig enkel julestjerne i det ene vinduet mitt, og ville ha den helt inntil vinduet. Tenkte på å finne ei passende i butikk, men likte tanken om å lage en selv bedre. Så sånn her ble den:



Den er veldig enkel å lage...her kommer en liten 1-2-3 :)

Lag 5 flate remser i folie. brett disse i to på midten, og form de sammen til en stjerne. Fest en tråd eller noe i den ene stjernespissen for lettere å henge opp. Jeg brukte piperemse.

Form bomull over det hele. (Ja, jeg bruker mye bomull;p) Spray hårspray på, og trekk litt englehår over sånn her og der.

Fest dekorasjonen du vil ha på, enten med lim, eller ganske enkelt legg det under englehåret. Spray et tynt lag snøspray over det hele hvis du vil. Voilà!

Julevindu 1

Mørketiden her oppe i nord, medfører helt sorte vindu. Man ser ingenting. Mørkt, mørkt, og atter mørkt. Synes selv mørketiden er veldig koselig, men har skjønt at jeg er en av få. Uansett, gir det oss pyntelystne en god unnskyldning til å dekorere litt på det mørke:)


Gardinen er en laaang løper min kjære mor fant på fretex til den nette sum av 30 kroner. Har klipt den opp til kapper til alle vinduene mine. For at den ikke skulle bli så kjempekort, festet jeg den med knappenåler istedenfor å sy. For å få bølgeeffekten lar du løperen ganske enkelt være lengere enn vinduet, og krøller den litt sammen før du fester. Siden vinduet mitt er "full av snø", sprayet jeg likegodt et lett lag med snøspray på gardinkappen også. Det gjorde den litt kjedelige røde kappen min, litt mer spennende;)

Stjernen har jeg laget helt selv. Hvis noen vil vite hvordan, kommer det et eget innlegg for den.

Denne har vært i bloggen min tidligere, men er nå pyntet ennå mer opp. Granbar og kongler er hentet i skogen, og sprayet med hårspray og snøspray. Lot det drysse litt snøspray på nissene også for en gjennomført look:)

fredag 2. desember 2011

Juletallerkenhylle

Granbarne plukket jeg i skogen på vei til busstoppet. Sprayet dem først med hårspray, så de ikke skal ry. Deretter med snøspray. De hvite kvistene er også hentet i busstoppskogen, og pakket inn i bomull. Konglene plukket jeg i høst, og de er ganske enkelt bare sprayet med litt snøspray de også.


De røde lyktene er fra nille, ville ha inn litt kontrast, og siden jeg har rød jul i stuen passet disse utmerket. Sprayet litt snøspray på sidene til de to ytterste for at de skulle skli fint inn med resten.

Hjerte har jeg laget av kongler, papp og englehår(blogget om et lignende tidligere). Puttet bomull i midten, og sprayet hele hjertet med snøspray. Ville ha inn litt mer rødt enn bare lyktene, for å skape en litt mer helhetlig look, så knyttet fast to hjerter i kransen.

torsdag 1. desember 2011

Min kalender fra kjæresten

Fikk meg en meget stor overraskelse da jeg kom i gangen, og så hva den fantastiske kjæresten min hadde laget meg. En PAKKEKALENDER. Og, ikke pare en pakkekalender, men en fin pakkekalender. En interiørfin pakkekalender. Er jeg heldig eller hva?;) Hver dag har et hjerte, og når jeg trekker i hjertet, daler pakken ned. Genialt:)