mandag 26. mars 2012

Grønt er skjønt!

Har ikke selv så mye grønt i leiligheten, men på hytten vår har vi et supersjarmerende grønt kjøkken. Tenkte å hive meg med i fargerike sin konkurranse, mest for morro skyld egentlig. Så, her kommer litt grønne innslag!:)












Herlig med lysegrønt eller hva?!... men synes mørkegrønn kan være litt stilig det også. Litt iallefullefall;)



Gammeltante og gammelonkel <3

Riktig god start på uken allesammen. I morgen drar jeg og kjæresten til TJØME!!! jippiii:D

onsdag 21. mars 2012

Skatoll

Må nesten få delt med bloggverden at jeg er i Bodø, og det er IKKE vind. Jeg gjentar: IKKE vind! Helt utrulig. Regner riktignok kanarifugler da, men fortsatt, ingen vind:) Bor på en fantastisk koselig plass, et gammelt gammelt pensjonat eller noe slikt. Attmed en supertrivelig "shabby chick" kafè. Gleder meg til en kaffekopp der i morgen!:)

Ikke at det har noe med Bodø og gjøre, og heller ikke vind og regn, men her er et lite bilde av skatollet på hytten vår:) Synes det er så fint når skap har forskjellige farger utenpå og inni. Stylet den litt opp for bildetaking.



Hvis det tilfeldigvis skulle være noen Bodøværinger innom her, må dere gjeeerne komme med tips om søte butikker og brukthandler jeg kan titte innom før helgen:)


Hei hå :D

mandag 19. mars 2012

O' du elskede brukthandel

Da sitter jeg forkjølet i sofaen, og ser på opptak av frustrerte fruer, og knasker nøtter. Symaskinen har stått i ro i hele fem dager(!!), så idag tenkte jeg ganske enkelt å vise frem noen av mine brukthandelfunn forrige uke. Er så fantastisk at andres overflødige skrot, kan bli små perler i mitt hjem! Elsker tanken:)








God start på uken alle sammen!

fredag 16. mars 2012

Påskereir

Noe av det jeg elsker mest med høytidene, er forberedelsene. SÅ mye gøy man kan kaste seg ut i! Egg er blåst, og i går malte og lagde jeg noen søte påskereir.











Håper noen får litt inspirasjon, og ønsker alle en fin start på helgen!:)

tirsdag 13. mars 2012

Engleuro og egendesignet pute

Hvilken herlig snøstormdag i vakre vår-Tromsø! Nesten så en blir brun på nasen av all den strååålende solen! ...kan vel TRYGT si at jeg gleder meg til å dra sørover om to uker til fine Tjøme, hvor det faktisk ER strålende vær:) Vel, det fine med dårlig vær ute, er at man får gjort mye inne. Her kommer to småsaker jeg har fikset ihop:)

Engleuroen har jeg laget til min gode venninne Iris sin kommende baby.

"Når jeg legger meg til hvile, tretten engle om meg står. Tvende ved min høyre side, tvende ved min venstre står. To på vakt ved hodeputen, to vet foten dess foruten. En meg dekker, en meg vekker. En meg veien viser, inn til himlens paradiser."  








Engler er virkelig noe av det tryggeste og fineste jeg vet. Har en engel av ei bestevenninne også, faktisk. Iselin heter hun. Ville vise litt hvor stor pris jeg setter på henne, så hva er bedre da enn å lage en pute?:)

Tegnet først et bilde på stoffet.

Sydde mønsteret på med symaskin, og litt for hånd. Synes det er sjarmerende med speilvendt, så lot baksiden være frem. Sydde blonder på sidene. Sydde deretter et rosaprikkete putetrekk, og sydde stoffbildet på dette trekket. Voilà! Lisa&Iselin pute.


 Jeg er veldig liten jeg da, så må derfor stå på en palle;)

Kanskje ikke så ille med styggevær ute likevel?:) Hjertelig god tirsdag allemann og damer. Ps. Lillesøster Tina hilser så mye:)

søndag 11. mars 2012

Vårputer og serveringsfat

Da har jeg kastet meg rundt og fornyet et gammelt lite pent serveringsfat.


Stiftet først et hvitt trekk på, før jeg stiftet det gule med mønster. Stoffet har forøvrig logget gjemt i et skap hos min avdøde gammeltante -og gammelonkel...synes det er ekstra sjarmerende med ting og stoff som har sin historie og tilhørighet.

ble igrunnen fornøyd, men syntes det manglet noe...nemlig blonder;) (ja, jeg er altfor svak for det sukkersøte)

Sydde til en kant, og festet den også på med stift. Hadde jeg tenkt på det i forveien, hadde jeg selvklart sydd blondekanten i selve stoffet, men men.

Klar til bruk!:) Alt av servise er fra brukthandelen. Er spesielt glad i det supersøte salt og pepper- settet jeg fant her om dagen.

Tenkte i samme slengen å vise fram mine nysydde vår-puter. Selv om vi her nord ikke kan forvente våren før sommeren, så tar jeg meg den friheten å friske opp litt innendørs ihvertfall:)

Den med broderimønster, er en duk jeg fant på hytta, og sydde om til en pute. De prikkete kommer fra et lakenstoff fra Ahlens. Mens resten er stoff jeg har brukt til andre "prosjekter" og fått til overs.

Riktig god søndag alle flotte mennesker der ute!:)

lørdag 10. mars 2012

Verdens skjønneste godisskål


Simpelthen bare MÅTTE kjøpe med meg denne fra Nille idag. Har en bedre halvdel, som er veldig glad i godteriet sitt. Legg merke til; godteriet SITT ;)

torsdag 8. mars 2012

kjøkken "dele" løsning

Leier som sagt leilighet, og har ikke muligheten til å pusse opp, eller forandre på så altfor mye. Noe som iblant truer med å stjele både nattesøvnen og sjeleroen til undertegnende. Er SÅ mye jeg ville forandret på, hadde det bare vært lov. Kjøkkendelingen mellom stue og kjøkken, er noe av det jeg har irritert meg mest over. Er forskjellig gulv fra stuen. Og et lite flott "hull", som jeg kaller det, inn fra kjøkkenet til stuen. Så det jeg gjorde, var at jeg rett og slett hengte opp en gardinkappe, med et gammeldags laken, (faktisk), i enden. Tok også inn hyllen fra stuen, og "bygget" den inn i romdelingsløsningen min. Hylleplass er ikke akkurat noe vi forakter her vi bor på rundt 60 kvm, så ble fornøyd med denne ordningen:)




Funker fint mens man venter på å bli ferdig med studier, så man kan få bygget seg et helt eget hus, med sitt eget skreddersydde kjøkken. *drømme drømme*

Alle dere husmødre med egne flotte hus og muligheter - pris dere lykkelige, dere er heldige!:)

onsdag 7. mars 2012

Sol ute, sol inne!

Hvilken herlig, herlig, herlig, ja HERLIG, solfylt dag i Tromsø by. Så her kommer et lite; "medan vi venter på våren, tek eg han inn"- innlegg fra meg.



Solen smittet også over på bakertrangen, så snikret i hop en aldri så liten vårkake. Marsipan såklart, siden  den ligger på kjærestens favorittliste.







"Vasen" er et norgesglass puttet oppi ei veske jeg fant på brukthandelen.


Strikkekurven min måtte nesten også få litt vår-stemning og blomster.



Sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinne, SOL bARE SOL! :)