Del pølsen opp, ca 80 gram hver. Lag flate rundinger og ha litt mel på (melbruk er alfa omega for at lefsene skal bli vellykket). Legg under håndkle-plastpose-håndkle. |
Bruk ei lefsekjevle. Altså, en kjevle med firkantmønster. |
Lefsestav. Denne har faren min laget av en list. |
Stikk lefsestaven forsiktig under hele lefsen, og løft opp. Sitter lefsen litt fast i stoffet, behøver du mere mel under når du kjevler. |
Det svarte du ser, er en lefsetakke. Denne MÅ du ha for å kunne steke lefsene. Legg lefsen på takken, og trill den ut. Jeg bruker å ha takken på 9. |
Når du ser at lefsen starter å bli hvit over det hele, er den ferdigstekt. Viktig at du ikke steker for lenge, da lefsene fort blir for tørre. |
Bruk lefestaven igjen, og legg lefsene i en stabel på et småfuktig håndkle, med et småfuktig håndkle over. Viktig at håndkleet dekker lefsene godt så de ikke får tørre kanter. |
Når alle lefsene er stekt, fukter du kantene med litt vann. Legg lefsene i en stabel, våtside mot våtside, og tørrside mot tørrside. |
Når du har fuktet over alle kantene, stabler du lefsene i en ny stabel, denne gangen våtside mot tørrside, og tørrside mot våtside. Dette for at de ikke skal klistre seg ihop. |
Smøret du skal smøre på lager du i forkant. Oppskrift: 1 kg smør. 1 kg sukker. Kanel. Raspet brunost. Kanel og brunost beregner du ut ifra smak og behag. |
Smør et TYNT lag på lefsen. |
Brett inn kantene. |
Brett sammen. Skjær deretter av kantene (disse er gode å spise som snacks når du er ferdig med bakingen). |
De lefsene du skal fryse ned, legger du i en pose, suger ut luften, og knyter igjen. De du skal spise i nærmeste framtid, skjærer du opp i passende biter. |
Takk :) Skal prøve snart for første gang, og da gjorde det godt med et lynkurs :)
SvarSlettSkulle prøve lefsene dine i dag ,men jeg fant ikke ut hvor mye mel det skulle være i deigen? Skal jeg bruke potetmel til kjevlingen? Hilsen Kari
SvarSlett