onsdag 14. desember 2011

Berlinerkranser

Da va man igang med de syv sorter til jul. Førstemann ut er kjæresten's favoritt: berlinerkranser.



Oppskrift:

4 hardkokte eggeplommer
4  eggeplommer
250 g sukker
500 g (romtemperert)
600 ghvetemel

Pensling:

2 eggehvite
2 dl perlesukker

Kok eggene i åtte minutter slik at de blir hardkokte. Gni deretter de kokte eggeplommene og bland dem med de rå. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis inn romtemperert smør og mel (NB! Smøret må ikke smeltes)
Sett deigen kjølig i et par timer.
2
Sett stekeovnen på 180 °C. Ta fram en stekeplate som du smører eller dekker til med bakepapir.
3
Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite, dryss på perlesukker.
4
Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar